Nieuws

Het laatste nieuws van CV de Mölledraejers

Hofhouding 2024

Na een fantastische Prinsenpresentatie is uit het DNA van diverse oud Prinsen, de nieuwe Prins van de Mölledraejers geboren!
Dit jaar zwaait Jurgen Klaassen de scepter over het Mölledarp.

Samen met zijn hofhouding, Daisy Klaassen en Gwen Klaassen als zijn hofdames en Peter Klaassen en Arno Vermeer als zijn adjudanten zullen ze er een prachtig carnavalsjaar van maken. Hun leus is: Wi’j Pompen Deur!

Ticket verkoop

Scan onderstaande QR code en ga direct naar de Ticketverkoop.

Verbroederingsbal 2024

Mölleni’js

Beste Mölledraejers en Mölledraejerinnen,

Nog een paar dagen en dan zitten we met z’n allen weer onder de kerstboom en kijken we samen uit naar 2024.
Daarna duurt het echter nog maar een paar weken totdat het carnavalsfeest weer losbarst! En wij zijn er klaar voor… Jij ook?

Via deze nieuwsbrief willen wij je graag bijpraten over alle activiteiten die gaan plaatsvinden.
We beginnen in ieder geval op vrijdag 26 januari met een grandioze Pronkzitting. Op spectaculaire wijze wordt de nieuwe Prins(es) bekendgemaakt…

Wil jij daar bij zijn? Je kan als lid tot en met 31 december met voorrang je tickets bestellen voor al onze evenementen. Klik hier om naar de ticketshop te gaan. Ook fantastisch om te melden; met het Achterhoeks Prinsenbal hebben we de Beatcrooks én Høken met de Heinoos in de tent! Hoe gaaf is dat…

Namens het bestuur en alle werkende leden wensen we je prachtige feestdagen toe, en alvast een machtig mooi 2024.

Veel leesplezier!

Prinsenbal 2024

Na de Pronkzitting, die gehouden wordt op vrijdagavond 25 januari, gaan we de Mölletent inrichten tot de feesttempel van de Achterhoek. We gaan los en hoe! Tijdens dit groots opgezette Prinsenbal kan iedereen kennis maken met de nieuwe Prins(es) en zijn gevolg van de Mölledraejers, want onze nieuwe Prins(es) gaat samen met de hofdames, adjudanten en Raad van Elf voorop in het feestgedruis. Op dit speciale Achterhoekse feest nodigt de Prins elke carnavalist uit om samen Happy te Höken met Beat Crooks en doar nao verder te Höken in de Tent met de Heinoos!

De Möllewiek

Carnavalskrant de Möllewiek wordt elk jaar, inmiddels met een oplage van 4000 stuks, bij al onze leden, alle adverteerders en huis aan huis in Wehl en Nieuw-Wehl, bezorgd worden.

In 2024 zal de Möllewiek in het weekend van 20 – 21 januari weer bij iedereen bezorgd worden. Dan zal voor de 36ste keer de Möllewiek bij u op de mat vallen.

Carnaval 2023, het zit er op!

Carnaval 2023 zit er weer op! Wat een machtig mooie feesten hebben we weer gevierd in de mooi versierde tent. Het was weer een carnaval als vanouds en super gezellig.
Na een geweldige aftrap op vrijdagavond 3 februari, met een fantastische Prinsen presentatie, kwamen Prins Geert I en Prinses Sabine I op het podium. Samen met hun hofhouding, Sam en Isa als hun hofdames en Renee en Gerard als hun adjudanten hebben ze er een prachtig carnavalsjaar van gemaakt. Hun leus: Wi’j bunt klaor met ‘t gedonder, tis now d’r op of d’r onder, hebben ze meer dan waar gemaakt.
Prinsenbal met als aftrap Jan Biggel, daarna OBZ en als knaller Wir Sind Spitze, was al een voorteken voor een geweldig carnaval.
Op het grote Blagenbal 10 februari weten ze ook al heel goed wat carnaval vieren is en ging het dak er bijna af.
Tussendoor werden diverse wagenbouw groepen bezocht en ook de zieke medemensen werden niet vergeten!
Op 10 februari werden de Dolbotters in Kilder vereerd met een bezoek van onze hoogheden en een grote afvaardiging van diverse personen.
Carnaval vieren met de bewoners van Elver ging op zaterdagmiddag 11 februari ook weer als vanouds.
Dan werd er dit jaar ook weer een Darttoernooi georganiseerd met maar liefst 84 darters. Deze 84 darters namen het erg serieus tegen elkaar op en het toernooi ging door tot in de kleine uurtjes voordat de winnaar bekend was.
Dezelfde avond ging de hofhouding met een mooie afvaardiging ook weer naar de Pronkzitting in Raesfeld. Daar was het ook weer ouderwets gezellig, ook tot in de kleine uurtjes.
Dan op naar het carnavals weekend. Verbroederingsbal en Verbroederingsbal “Ut Geet Wieter” beide avonden compleet uitverkocht! Wat een feest!
Beide avonden speelde Cabrio het dak eraf. Verbroederingsbal, vrijdagavond 17 februari, met diverse buurtverenigingen, de Möllenar verkiezing en Cabrio samen met het dweilorkest was een weer carnavalsavond als vanouds!!
Het Kleine Blagenbal, met maar liefst 398 kleine blagen en vele ouders, was weer een volle tent met top gezelligheid op de zaterdagmiddag
En dan Geet Ut op zaterdagavond Wieter met Cabrio XL. Een echte XL party met veel vuurwerk, veel confetti en een super enthousiaste Cabrio band. Wat een feest!
Zondagmorgen het Prinsenpaar thuis ophalen om mee te doen in de optocht van Wehl die georganiseerd wordt door de Lollige Snuiters. Na de optocht een afzakkertje nemen in de Sporthal van het KBC en dan een keer op tijd naar huis.
Rosenmontag met 2 bussen naar Raesfeld om daar mee te doen in optocht die georganiseerd wordt door RRZ. Na de optocht lekker feesten in de mega tent en stipt 19.00 uur vertrekken naar de Chinees in Wehl. Niet iedereen weet meer hoe ze thuis zijn gekomen, maar er is gelukkig niemand achter gebleven in Raesfeld.
Dinsdagmiddag naar het Olde Knarrenhuus en vanaf 16.11 uur de Bacchus After Party met om 20.11 uur de popverbranding. Een aantal hadden er toen nog net niet genoeg van en zijn nog even in Loil bij de Vrolijke Drammers wezen kijken.
Na al dat feesten komt dan de woensdag, de opruimdag. Vele handen maken licht werk en om half 3 ‘s middags was de gehele tent leeg en schoon geveegd. Ook buiten was alles weer perfect opgeruimd!! Echt top!
We kunnen met zijn allen weer trots terug kijken naar alle evenementen die we georganiseerd hebben! Kijk maar eens naar de: Foto’s en filmpjes.

Iedereen bedankt voor het geweldige Carnaval 2023! We hebben ervan genoten! Tot volgend jaar!
Tot snel en blief gezond, want één ding weten we zeker…………… UT GEET WIETER

Op naar carnaval 2024: Zie programma!

Hofhouding 2023

Het losgeld is op vrijdagavond 3 februari na een fantastische Prinsen presentatie betaald en de nieuwe Prins van de Mölledraejers is los gelaten! En niet alleen een Prins maar zelfs ook een Prinses. Dit jaar zwaaien Geert en Sabine Gasseling de scepter over het Mölledarp.

Samen met hun hofhouding, Sam Gasseling en Isa van Pluur als hun hofdames en Renee Kraus en Gerard Timessen als hun adjudanten zullen ze er een prachtig carnavalsjaar van maken. Hun leus is: Wi’j bunt klaor met ‘t gedonder, tis now d’r op of d’r onder!

Prinsenpresentatie 2023

Tijdens een fantastische en druk bezochte pronkzitting op 3 februari 2023 is ons nieuwe PRINSENPAAR gepresenteerd! Hiervoor is een spectaculaire film gemaakt: NI-J WEHL TURBO! Zoals jullie allemaal weten, verkeerd Nederland in een crisis. Niet alleen worden de boeren onder druk gezet door de zorgen om het milieu; we verkeren ook weer in een financiële crisis. De inflatie heeft zelfs het Mölledarp al bereikt. Omdat wij het als bestuur belangrijk vinden dat iedereen bij ons carnaval kan vieren, waren wij benieuwd hoe de vlag er in Nieuw-Wehl bijhangt. Hebben we nog voldoende geld om drie weekenden carnaval te vieren in en om de Mölletent? Want zowel de nieuwe Prins, als onze werkende leden en álle bezoekers moeten natuurlijk wel een biertje kunnen kopen aan de bar! Om dit uit te zoeken heeft de vereniging dit jaar een echte documentairemaker ingehuurd! Ons nieuwe bestuurslid Niels is een aantal weken op pad gegaan om een groep jongeren uit ons eigen dorp te volgen in hun dagelijks leven. Hebben ze nog werk? Leven ze al naar de carnaval toe? Hoe denken zij over de huidige situatie? En… Hebben ze voldoende geld, of moeten ze op een andere creatieve wijze aan geld komen om te kunnen feesten? We gaan kijken hoe een gewone doorsnee, vriendelijke, hardwerkende, en zorgzame vriendengroep naar de carnaval toe leeft!

Breaking news!!

De nieuwe Prins van de Mölledraejers is ontvoerd!
Druk op onderstaande button om een anonieme tip achter te laten!

Ticket verkoop

Ticket verkoop

Carnaval 2023

Beste Carnavalisten,

We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar het programma voor 2023 is weer rond en gaan we er vanuit dat we komend jaar weer ouderwets carnaval kunnen vieren.
Begin november zullen we bij alle leden het lidmaatschap voor 2023 incasseren en start op vrijdag 11 november om precies 11.11 uur de Ticketverkoop voor onze leden.

De leden die afgelopen jaar de Tickets al gekocht hebben voor de Pronkzitting en of Prinsenbal zijn komend jaar natuurlijk gewoon geldig. Kun je in 2023 met die Ticket niet naar de Pronkzitting en of Prinsenbal, dan kun je eventueel ook een refund aanvragen door middel van een mail te versturen naar penningmeester@demolledraejers.nl onder vermelding van het evenement, het QR-nummer, (dit nummer kun je vinden onder de QR-code op je Ticket(s), je naam en mailadres waarmee je de Ticket(s) hebt gekocht. LET OP: Een refund aanvragen kan tot maximaal 2 weken vóór het evenement!

Verder houden we jullie op de hoogte via deze website, Facebook en eventueel via de mail.

Tot snel en blief gezond, want één ding weten we zeker…………………UT GEET WIETER!

Koninklijk nieuws

Op dinsdag 26 april hebben hebben onze bestuursleden, Miranda Rütten en Willie van Gessel een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de burgemeester Mark Bouwmans voor hun vele werkzaamheden binnen onze vereniging, maar ook voor de werkzaamheden bij andere verenigingen. Ze mogen zichzelf na de lintjesregen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, noemen.

Carnaval 2022 afgelast!

Alternatief: Bevrijdingscarnaval op 6 en 7 mei a.s.

Beste Mölledraejers, 

Vol goede moed hebben we in september 2021 de voorbereidingen voor carnaval 2022 weer opgestart. Tot midden december zag het er nog naar uit dat we carnaval 2022 zouden kunnen vieren zoals we dat bij De Mölledraejers gewend zijn. Echter, de realiteit is anders en hebben we als bestuur van CV De Mölledraejers helaas moeten besluiten om carnaval 2022 te cancelen. Vanwege de COVID-19 pandemie en de RIVM-maatregelen vinden wij het niet verantwoord om op korte termijn onze carnavalsfeesten te organiseren. Maar…we zijn wel gaan nadenken over een alternatief. Dat denken we te hebben gevonden met het Bevrijdingscarnaval. Dat hopen we, samen met jullie, te kunnen vieren op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei a.s.. 

Op vrijdag 6 mei hebben we het Verbroederingsbal. Die avond staat TOF!-Partyband op het podium, samen met DJ Tom. Zij zullen er weer een ouderwets gezellige balavond van maken.   

Op zaterdag 7 mei hebben we dan het Verbroederingsbal “Ut Geet Wieter”. Dan zal Cabrio XL, net als in 2020, met een geweldige show het dak van de tent afblazen.   

Ook voor de jeugd maken we er op zaterdagmiddag 7 mei weer een dolle boel van met het Kleine Blagenbal. Dan zal de Telekids Discoshow er voor de blagen een mooie feestmiddag van maken.  

Natuurlijk zullen, tijdens dit Bevrijdingscarnaval, ook onze dansgardes verschillende keren optreden. Zij kunnen niet wachten!!  

Een groot aantal leden heeft al Tickets voor de balavonden gekocht. Die Tickets blijven geldig voor het Bevrijdingscarnaval. De Tickets voor het verbroederingsbal van 25 februari zijn dus geldig voor vrijdagavond 6 mei en de Tickets voor het verbroederingsbal “Ut Geet Wieter” van 26 februari zijn geldig voor zaterdagavond 7 mei. 

Heb je nog geen Tickets voor de balavonden? Ze zijn vanaf heden, tot aan het evenement, te koop via onze website.
Let op: Tot en met 20 maart ben je als lid verzekerd van een Ticket, maar na 20 maart 11.11 uur gaan alle overige Tickets in de verkoop en kunnen ook niet leden een Ticket kopen. Dan geldt voor iedereen, Tickets te koop zolang de voorraad strekt!! 

De Tickets die reeds gekocht zijn voor de Pronkzitting, Prinsenbal en Bacchus After Party van dit jaar, kunnen in 2023 gebruikt worden en blijven dus gewoon geldig! De Pronkzitting is dan op vrijdagavond 3 februari, het Prinsenbal op zaterdagavond 4  februari en de Bacchus After Party op dinsdag 21 februari 2023. 

Mocht je een of meerdere Tickets gekocht hebben en kun je niet naar de evenementen in mei of in 2023? Dan kun je een refund aanvragen door middel van het sturen van een mail naar penningmeester@demolledraejers.nl, onder vermelding van het evenement, het QR-nummer, (dit nummer kun je vinden onder de QR-code op je Ticket(s), je naam en mailadres waarmee je de Tickets hebt gekocht. LET OP: Een refund aanvragen kan tot maximaal 2 weken vóór het evenement!

Laten we hopen dat het Carnavalsvirus het wint van het Coronavirus en we op 6 en 7 mei samen in De Mölletent een mooi Bevrijdingscarnaval kunnen vieren! 

We houden jullie op de hoogte via deze website, Facebook, de Möllewiek en eventueel via de mail. Overigens…De Möllewiek wordt dit jaar in het carnavalsweekend 26/27 februari weer in Wehl, Nieuw-Wehl en bij alle leden bezorgd. 

Tot snel en blief gezond, want één ding weten we zeker…………………UT GEET WIETER! 

Het bestuur van CV De Mölledraejers. 

Carnavalsfeest in KBC!

Carnaval op zondag 27 februari a.s.

Beste carnavalsvrienden- en vriendinnen,

Weer een jaar zonder carnaval? Dat gaat niet gebeuren! Zoals we allemaal weten gaan de versoepelingen rondom het coronavirus 25 februari in. Dit houdt in dat er tóch mogelijkheden ontstaan om carnaval te vieren in Wehl tijdens het originele carnavalsweekend. Nog niet zoals “normaal”, maar de pakjes kunnen alsnog weer uit de kast!

BEA Bar & Events, de Lollige Snuiters en de Mölledraejers hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken en hebben het initiatief genomen om iets leuks te organiseren tijdens “carnavalszondag” 27 februari, wanneer normaal de optocht plaatsvindt. Deze dag vindt er voor genodigden de Jeugdpronkzitting van de Lollige Snuiters plaats, maar we maken deze dag compleet met een groot carnavalsfeest in de Wehlse sporthal waar niemand minder dan Cabrio mét DJ Tom en DJ Niels van 15.00 uur tot 20.00 uur op het podium zullen staan om te spelen voor 500 carnavalisten die zin hebben in een feestje!

Tickets zijn vanaf aanstaande zondag te koop via barbea.nl en kosten €15,-. Deze carnavalszondag hoeven we geen corona-pas meer te controleren, maar we zouden het zeer waarderen als je ’s ochtends wel een zelftest afneemt! Zo houden we het feest voor iedereen veilig en gezellig.

Aanstaande zondag 20 februari stipt om 11.11 start de ticketverkoop (maximaal 2 per bestelling) op barbea.nl/events. Houd deze site ook in de gaten voor meer informatie. Stuur dit bericht door aan jouw carnavalsgroep en mobiliseer iedereen om zondag de tickets te kopen. Wees er snel bij want op is op; het maximaal aantal tickets is helaas écht ‘maar’ 500, gezien de huidige maatregelen! Uiteraard ben je ook van harte welkom op het carnavalsweekend van de Mölledraejers op 6 en 7 mei waar het bevrijdingscarnaval zal plaatsvinden.

Hopelijk zien we je zondag 27 februari vanaf 15.00 uur weer in de sfeervol aangeklede sporthal in Wehl en vieren we weer een beetje carnaval zoals vanouds !

Groetjes BEA Bar & Events, de Lollige Snuiters en de Mölledraejers!

Carnaval 2022

Beste Carnavalisten,

Ondanks de op dit moment weer beperkte mogelijkheden i.v.m. COVID-19, hebben we alle activiteiten en evenementen die in ons programma 2022 staan, voorbereid!
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we gaan er toch vanuit dat we komend jaar weer ouderwets carnaval kunnen vieren.
Begin november hebben we bij alle leden het lidmaatschap voor 2022 geïncasseerd en start op donderdag 11 november om precies 11.11 uur de Ticketverkoop voor onze leden. Mocht door Corona een of meerdere evenementen niet door gaan, dan blijven de reeds gekochte Tickets natuurlijk geldig tot carnaval 2023, waardoor je er in 2023 gewoon weer bij bent!

Kun je in 2023 niet, dan kun je eventueel ook een refund aanvragen door middel van een mail te versturen naar penningmeester@demolledraejers.nl onder vermelding van het evenement, het QR-nummer, (dit nummer kun je vinden onder de QR-code op je Ticket(s), je naam en mailadres waarmee je de Ticket(s) hebt gekocht. LET OP: Een refund aanvragen kan tot maximaal 2 weken vóór het evenement!

Uiteraard houden we ons aan de RIVM-maatregelen en zullen het programma bijstellen indien noodzakelijk!

We houden jullie op de hoogte via deze website, Facebook en eventueel via de mail.

Tot snel en blief gezond, want één ding weten we zeker…………………UT GEET WIETER!

Carnaval 2022

Beste Carnavalisten,

Enige tijd geleden kondigden we onze activiteiten voor het komend jaar aan en spraken we de hoop uit dat alle carnavalsactiviteiten doorgang kunnen vinden.

Ondertussen is ook de Ticketverkoop voor de leden gestart en zijn er al veel Tickets verkocht. Dat toont aan dat ondanks alles het carnavalsvuur bij jullie nog niet is gedoofd.
Alleen…net als het carnavalsvirus, is het coronavirus nog steeds onder ons. Waar het eerste virus ons vrolijk stemt, doet dat laatste dit zeker niet. In een poging het coronavirus in alle verschijningen klein te krijgen, is recent een Lock down aangekondigd.
Daarbij is het niet duidelijk welke mogelijkheden er zijn om een goed carnavalsfeest te organiseren.

De Ticketverkoop die normaal voor niet leden op 1 januari start, hebben we voorlopig doorgeschoven naar 1 februari. Na de persconferentie, midden januari, komen we bij jullie terug, hopelijk met goed nieuws!

Alles is en blijft heel onzeker…

Wat wel zeker is, is dat we jullie hele fijne feestdagen en een goed en bovenal gezond 2022 wensen!!

En niet vergeten…UT GEET WIETER!!

Carnavalskrant de Möllewiek

Carnavalskrant de Möllewiek wordt elk jaar in het weekend voor Kerst, huis aan huis in Wehl en Nieuw-Wehl bezorgd. In het bijzondere jaar 2021, een jaar zonder carnaval en een bijzondere 33e editie van de Möllewiek, is deze begin februari 2021 bij iedereen bezorgd.

I.v.m. het alternatieve carnavalsfeest, wat gehouden wordt 6 en 7 mei a.s., zal ook de 34e editie pas in het carnavals weekend van 26/27 februari 2022 weer bij iedereen bezorgd worden.

Ledenactie 2021 !

Geen carnaval, geen Ticketverkoop, geen korting op de Tickets, maar wel lidmaatschap betalen, daar hebben we iets op bedacht! Druk op onderstaande knop en bekijk de ledenactie.

Meer dan 45 jaar carnaval!

Mooi stuk in de Doetinchemmer over Prinsenpaar Willie en Wilhelmien van Gessel, met dank aan Harrie Leyten

Carnaval 2021 afgelast!

Beste Carnavalisten,

In 2020 hebben we met elkaar nog een machtig mooi carnaval mogen vieren. We hadden gehoopt dat ook in 2021 te kunnen doen. COVID-19 heeft daar helaas een stokje voor gestoken.

Omdat carnaval, onze tentfeesten en de verschillende RIVM-maatregelen nu eenmaal niet samengaan, hebben we helaas het besluit moeten nemen om in het carnavalsjaar 2021 geen activiteiten te organiseren!

Dat betekent dat er ook geen nieuwe prins over het Mölledarp zal gaan regeren, maar prins Stan de eerste nog een jaartje doortrekt.

Tot snel en blief gezond, want één ding weten we zeker…………………UT GEET WIETER!

Carnaval 2020, Prins Stan de eerste!